Propozice

StromUltraMaraton je běžecký závod na 50 km. StromMaraton je jeho mírně zkrácená verze. Trať spojuje památné, státem chráněné, stromy, i ty, které jsou prostě jen krásné, ať už svým vzhledem, příběhem či stářím. Můžete škobrtat přes jejich kořeny ukryté pod vrstvou šustícího listí, můžete je obejmout a nabrat „plnou“, pro další škobrtání se vám to bude hodit.

Registrace:
http://sokol.vlastiborice.cz/?p=11496

Registrace předem (do 6. 10. 2016 do 12:00): 300 Kč (50 km), 250 Kč (42,2 km)
Registrace na místě (nejpozději půl hodiny před startem): 500 Kč (obě distance, a ano, je to nátlak, přihlaste se prosím předem)

Startovní listina:
http://sokol.vlastiborice.cz/?p=11495

Prezentace:
V pátek 7.10.2016 od 18.00 do 20.00 hodin a v sobotu před startem závodu od 8.00 do 8.30 ve Vlastibořicích, restaurace U Zvonice.

Start:
V sobotu 8.10.2016 v 9.00 ve Vlastibořicích, restaurace U Zvonice.

Vypsané kategorie:
Mužské i ženské:
– 0 – 23 let
– 24 – 44 let *
– 45 – 59 let *
– 60 a více let *
* – v případě nízké účasti pořadatel může před startem závodu oznámit sloučení některých kategorií

Trasa:
Mapu trasy najdete ZDE, mapu maratonu včas doplním, oproti delší na ní bude chybět smyčka do Paceřic. 1/3 nevyhnutelný asfalt, zbytek čirá příroda, lesní či luční cestou i necestou. Převýšení cca 1000 m. Trasa vás provede kolem pamětihodných stromů a dalších významných krajinotvorných prvků v okolí, každý účastník obdrží brožuru s jejich popisem.

Značení:
Trasa je značena šipkami a „mlíkem“, červenobílými fáborky, neměli byste se ztratit. Značení je vždy před křižovatkou, v ní a potvrzovací za ní. Může být špatně vidět (jako loni, kde šipku ukrylo padající listí), ale hledejte, je tam. Na zjevně hlavní silnici/cestě/pěšině nemusí být značení v křížení s výrazně menšími odbočkami, pokud trasa pokračuje po hlavní.

Občerstvovací stanice:
Na trase budou tři (Vrchovina, Trávníček, Soběslavice). Nabídku obč. stanic včas upřesním, raději ale počítejte s tím, že něco s sebou vláčet budete muset. Nepodceňte to, ve druhé polovině trasy na žádný otevřený hypermarket, supermarket, market, konzum, ba ani na vesnickou putyku, nenarazíte. Na druhou stranu, tohle je běžecký ultrazávod, ne grilovačka, když cestou něco shodíte, je to v pořádku. 🙂 V cíli pak  bude čekat usměvavý hospodský, určitě nabídne polévku, nějakou hotovku i minutku. Speciální přání prosím hlaste předem, problém to není, jen mu to musím nahlásit (vegani a pod.).

Ubytování:
Naše obec bohužel plnohodnotnými ubytovacími kapacitami nedisponuje. Nabízí se tak ubytovna v Pěnčíně (cca 3 km), Penzion No.30 ve Svijanském Újezdě (5 km), pro fajnšmekry pak Hotel Sychrov (3 km). Jako alternativu nabízíme přespání na sále našeho Kulturního domu ve vlastním spacáku na vlastní karimatce. Cena za nocleh je symbolických 50 Kč, a je možné přespat jak před závodem z pátku na sobotu, tak i noc po závodě. Případný zájem prosím hlaste předem!!!

Bezpečnost:
Organizátoři nepřebírají zodpovědnost za škody na majetku nebo za zranění související s účastí na závodu nebo jeho návštěvou. Pořadatel si vyhrazuje právo použít fotografie, video a audio záznamy vztahující se k závodu.

Video Pavla Fenyka z neoficiálního nultého ročníku:
https://www.youtube.com/watch?v=W0IFm2qO668  (jen tak na okraj, nultý ročník jsme běželi až v listopadu, o měsíc později, počasí tedy bude doufám příznivější, než ta vichřice na videu)

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/300144160328204/

 

Členové T. J. Sokol Vlastibořice mají startovné zdarma. 🙂

Štítky: