3. SUM – změna formátu závodu

Rozhodl jsem se drobně změnit formát SUMu. Změna spočívá v navigaci, rád bych se vrátil ke konceptu „nultého“ ročníku. Hned vysvětlím. 

V prvním a druhém ročníku jsem klasicky „sprejoval“ šipky a tečky. Většinou na poslední chvíli, když do toho přišel déšť, bylo to hektické a někdy tak trochu smyté… Nebo na šipky napadalo listí a pár lidí u letařovického kostelíka přeběhlo odbočku. Nebo se v Radostíně našel dobrák, který neváhal investovat do nákupu sprejů stejných barev a značení „zftipnil“. Nebo ten důchodce ve Chvalčovicích, co z cesty vyryl šutr se značkou a přenesl ho na jinou odbočku… Už stačí, ne? 🙂 Taky je třeba si uvědomit, že jsme zatím měli kliku na sníh – nikdy nebyl. Letos jsme posunutí do listopadu a pravděpodobnost se zvýšila. Nemusely by to být žádné závěje, bohatě stačí slabý poprašek a značení je na nic.

Vrátíme se tedy k mapě, pro vybavené běžce k trase v hodinkách, doplněné o kontroly. Tento systém mě lákal už loni. Kontroly chci dát ke stromům, o kterých tento závod je. Aspoň je konečně uvidíte! V minulých ročnících si jich všimli jen někteří, protože člověk prostě koukal pod nohy na šipky a valil, co to šlo. Teď se u nich budete muset zastavit a opsat na svou kartičku písmeno (nebo nalepit nebo něco jiného, klidně doporučte, ještě přesně nevím).

Tak to je zatím vše – propozice a registraci snad dodám příští týden, no a pak už jen sednout do hospody a počkat, až dorazíte. 🙂

Ať vám to zatím běhá!