Novinky Okolo Vlasti 2017

První novinkou je zařazení závodu do nově vzniklého Rohozeckého půlmaratónského poháru. Jeho součástí letos budou tři závody: Okolo Vlasti, Běh městem Mladá Boleslav (10. 9. 2017) a Rychnovský Svatováclavský půlmaraton (28. 9. 2017), tedy menší půlmaratony (překvapení, že?), které spojuje nekomerční a pohodová „rodinná“ atmosféra. Nejúspěšnější závodník a závodnice z těchto tří závodů získá pořádný pohár, samozřejmě, že plný skvělého rohozeckého piva.

Novinka číslo dvě potěší nejen dospělé běžce i neběžce, ale hlavně děti. Svou návštěvou nás poctí špičkový český sokolník Milan Straka, kterého můžete znát třeba ze státního zámku Sychrov. Zcela jistě nedorazí sám – ale jakého konkrétního ptáka nám předvede, na to si budeme muset ještě počkat. 🙂

Třetí novinka je sice jen maličkost, ale věřím, že potěší především místní, kteří se v běžce mění pouze jednou ročně, ale i ostatní milovníky terénu. Trať krosu bude o více než kilometr kratší a bude na ní ještě méně asfaltu.

Čtvrtou novinkou je rozšíření nabídky pamětního textilu od firmy ALISY. V nabídce nebude jen funkční tričko, ale i čelenka, čepice a nákrčník.

Po loňském návalu u registrací jsme se rozhodli výrazně navýšit startovné na místě. Věřte, že tento čin není hnán touhou ožebračit co nejvíce ubohých běžců, ale pouze a výhradně mým pudem sebezáchovy. Naše prostředky jsou omezené a loni mě proces registrací tak zničil, že mě pak předběhl dokonce i Marek. 🙂 Pokud se tedy přihlásíte včas (do 28. 5. 2017), cena bude stejná, jako loni, pokud o trochu později (do 8. 6. 2017, tedy 2 dny před závodem), bude cena o trochu vyšší, a pokud to necháte vyhnít až do konce, aspoň na vás pěkně vyděláme (a pošleme to dál směr Domov Tereza).

Poslední novinkou je nové rozložení věkových kategorií. Také jste si všimli toho, jak často veteráni celkově vyhrávají nebo se umisťují na bedně? „Jako sorry“, ale pokud předběhnou úplně všechny, jaký smysl taková veteránská kategorie má? Takže – kategorie do 23 let má motivovat k účasti mladší ročníky, a hlavní kategorie pak byla rozšířena tak, aby veteránské kategorie sloužily k tomu, k čemu byly stvořeny – tedy k ocenění těch, na kterých se již jejich věk nějak podepsal. 🙂

Tak snad se vše podaří a dopadne to ještě lépe, než loni!

Štítky: