OFICIÁLNÍ TRASA PŮLMARATONU

Trasa je stejná, jako loni, se dvěma drobnými a spíše neradostnými změnami. První je hned mezi 3. a 4. kilometrem, před Radimovicemi vznikla nová asfaltová cesta víceméně souběžná s pasáží přes louku. Luční cesta tím bohužel zanikla.
Druhá změna je trochu oříšek, je to čerstvé a objevil jsem to až dnes, nedá se to nikudy obejít. Před stoupáním k Arturovu hradu mezi 9. a 10. km se opravuje můstek přes Mohelku. Pro dělníky přes něj vedou dvě úzké lávky, cca 3 metry dlouhé, pod nimi cca dvoumetrová díra s připravenými roxory pro betonování.
Oficiální trasa tak vede hned vedle vpravo od můstku přes hodně mělký a pohodlný brod. Za použití lávek nebude nikdo penalizován, ale přechod může být pro někoho skutečně nebezpečný a je jen na vlastní zodpovědnost.
Nemyslím, že je to důvod ke zrušení celého závodu, proto volím brod jako bezpečnou alternativu. Rozhodnete-li se o své vůli použít lávku, buďte prosím opatrní, pád mezi armatury by v nejlepším případě určitě hodně bolel. Několikrát jsem je dnes přešel tam i zpět, drží dobře, ale zvažte to, prosím.
Zítra to určitě nestihnu, ale ve čtvrtek nebo v pátek zkusím dodat nějaké fotky. Je také možné, že se situace do víkendu změní, ať už k lepšímu, či horšímu, budu to sledovat.
Za komplikace se omlouvám, pokud by to pro někoho byl problém, ozvěte se mi, nějak to vyřešíme.
Díky za pochopení.
Štítky: