Trasy 2022 – půlmaraton, kros & HomeRun

Půlmaraton

Po startu očíhnete naši stařičkou Adamovu lípu a taky úplně novou nejkratší cestu k Trávničáku, ale na ten je ještě brzy a vrátíme se proto lesem ještě do Vlasti. V druhém lesíčku je nově zařazena prohlídka rybníčku Ledouše a dál už jak to znáte, tradá směr Sychrov. Proběhnutí skrz zámek si budete pamatovat, tím ale pozitiva prakticky končí.

Zámek necháme za zády a Rohanova alej nás dovede na cyklostezku a úzkou asfaltku, kudy seběhneme do údolí Mohelky. To ještě pořád ujde, ale když se běží dlouho z kopce, nebývá to dobré znamení. Výběh k Arturovu hradu ještě patří k těm příjemným, neboť nahoře čeká občerstvení. Krásným technickým seběhem se dostaneme rychle zpátky k řece, abychom si vyběhli k dvěma mostkům přes železnici a konečně si na delší dobu užili dno. Dno údolí, samozřejmě.

Kousek za Sychrovským viaduktem, ve čtvrti Třtí – Downtown (jak tomu domu říkají místní), nás čeká další napajedlo a přes odbočku na dvě lávky po stále se svažující rovině dospějeme do obce Trávníček. Cíl je blízko a zároveň tak daleko! Mějte na paměti, že Trávničák se neběhá, ale užívá, a budete nahoře rup-zug! Ze Sedlíštěk už je to do stáje opravdu jen kousek a ještě většinou z kopce, tak už se prosím jenom usmívejte!

Trasa na strava.com: https://www.strava.com/routes/2966847036468198634

Kros

Z Krosu se stal Krosík. Možná i Krosíček. Aby byl ještě dostupnější, zkrátili jsme ho na minimum a nyní měří jen 5 km. Ubyla přitom vlastně jenom vyčerpávající úvodní pasáž přes louky a průběh Jivinou, všechny brody a ostatní parády zůstaly zachovány. Tak s chutí do toho a v lesním seběhu bacha na držkopády! 🙂

Trasa na strava.com: https://www.strava.com/routes/2956969446917646442

Dětský a charitativní HomeRun

750 m měřící trasa v okolí našeho areálu, dostatečně krátká, aby ji ušel každý, a dostatečně dlouhá, aby se ti nejrychlejší špunti museli taky aspoň trochu zmáčknout. 🙂

Pokud nebojujete o vítězství, zhruba v polovině můžete obdivovat prastarou Adamovu lípu.

Z vybraného startovného a darů závodníků na ostatních tratích se opět pořídí něco pro radost dětem v Domově Raspenava a v APOSSu Liberec.

Štítky: