Propozice 2018

StromUltraMaraton je běžecký závod na 50 km. Trať spojuje památné, někdy státem chráněné stromy, i ty, které jsou prostě jen krásné, ať už svým vzhledem, příběhem či stářím. Můžete škobrtat přes jejich kořeny ukryté pod vrstvou šustícího listí a můžete je obejmout a nabrat „plnou“, pro další škobrtání se vám to bude určitě hodit.

Start:
V sobotu 3.11.2018 v 9.00 ve Vlastibořicích, restaurace U Zvonice.

Registrace:
http://sokol.vlastiborice.cz/?p=11496

Registrace předem (do 2. 11. 2018 do 12:00): 400 Kč (50 km)
Registrace na místě (nejpozději půl hodiny před startem): 1000 Kč (ano, je to nechutný a bezprecedentní nátlak, jsme nenažraní a líní hajzlíci – přihlaste se prosím raději předem)

Startovní listina:
http://sokol.vlastiborice.cz/?p=11495

Prezentace:
V pátek 2.11.2018 od 18.00 do 20.00 hodin a v sobotu před startem závodu od 8.00 do 8.30 ve Vlastibořicích, restaurace U Zvonice, z chodby po schodech nahoru na sál.

Vypsané kategorie:
Mužské i ženské:
– 0 – 23 let (M23, Z23)
– 24 – 44 let (M44, Z44) *
– 45 – 59 let (M59, Z59) *
– 60 a více let (M60+, Z60+) *
* – v případě nízké účasti pořadatel může před startem závodu oznámit sloučení některých kategorií

Odměny:
Tradiční finisherská lahvinka pro dokončivší, drobné upomínkové ceny pro první tři v každé kategorii.

Trasa:
Mapu trasy najdete ZDE. 1/3 nevyhnutelný asfalt, zbytek příroda, lesní či luční cestou i necestou. Převýšení cca 1000 m. Trasa vás provede kolem pamětihodných stromů a dalších významných krajinotvorných prvků v okolí, každý účastník obdrží brožuru s jejich popisem (v češtině).

Značení:
Kromě jednoho krátkého úseku trasa NENÍ značena!!! Orientovat se musíte podle mapy a itineráře, případně si stáhnout trasu do GPS navigace. Trasa vyznačená na mapě je pouze trasa mnou doporučená, běžte si klidně jinudy. Důležitý je pouze průchod kontrolními body, které jsem se ale snažil umístit tak, aby doporučená trasa byla tou nejkratší a nejvýhodnější variantou. Na kontrolních bodech si vyznačíte průchod do svého průkazu. Vynechání kterékoliv kontroly je penalizováno šedesáti minutami!

Občerstvovací stanice:
Na trase budou tři (Vrchovina, Trávníček, Soběslavice). V nabídce bude voda, cola, pivo, nějaké sušenky, banány, jablka, sůl… Plus osobní invence dobrovolníků, třeba na Vrchovině dělávají čaj, hasič Jirka v Trávníčku rok za rokem šokuje širší a širší nabídkou, v Soběslavicích žádné zázraky nečekejte, ale uvedené minimum tam dostanete. Upozorňuji, že za každým rohem není otevřený supermarket nebo hospoda. Ani za každým druhým rohem. Ani za žádným dalším. 🙂 Nějaký konzum je v Radimovicích (3. km) a pak snad na Nechálově (36. km), na jediné tamní pořádné křižovatce cca 100m doprava od naší trasy. Na druhou stranu, tohle je běžecký ultrazávod, ne grilovačka, když cestou něco shodíte, je to v pořádku. 🙂 Berte to tak, že se prostě najíte v cíli, kde na Vás bude čekat nějaký hospodský, který snad ještě bude mít nějakou polévku, hotovku či minutku. Speciální přání prosím hlaste předem (vegani a spol.), nějak to zařídím.16_33_front_potisk

Pamětní tričko:
Odkazy na web výrobce nabízených triček: unisex – dámské/women’s – funkční/functional. Cena je jednotná, 240 Kč. Uzávěrka objednávky triček je středa 10. října 2018!!! Trička budou stejná jako loni, protože jsem si to své polil červeným vínem a potřebuju nové. 🙂

Ubytování:
Naše obec bohužel plnohodnotnými ubytovacími kapacitami nedisponuje. Nabízí se tak ubytovna v Pěnčíně (cca 3 km), Penzion No.30 ve Svijanském Újezdě (5 km – doporučuji), pro fajnšmekry pak Hotel Sychrov (3 km). Jako alternativu nabízíme přespání u nás doma. Nějaké volné pokoje, postele, matrace a gauče s peřinami a dekami navíc tu jsou, ale raději se vybavte na variantu „ve vlastním spacáku na vlastní karimatce“. Platba za nocleh je dobrovolná a ve výši, jakou sami uznáte za vhodnou. Je možné přespat jak před závodem z pátku na sobotu, tak i noc po závodě. V případě takového zájmu, který by náš dům nepojmul, je možné přespat i na sále KD. Případný zájem prosím ale určitě hlaste předem!!! Pařba před i po rozhodně bude!!!

Sekjurity:
Organizátoři nepřebírají zodpovědnost za škody na majetku nebo za zranění související s účastí na závodu nebo jeho návštěvou. Závod probíhá za plného silničního provozu a je v zájmu každého účastníka nenechat se nějakým vesnickým joudou přejet.

GDPR:
Pořadatel si vyhrazuje právo použít fotografie, video a audio záznamy vztahující se k závodu. Smiřte se s tím prosím už před registrací.

Prasata:
Na přání loňských chodkyň Lídy a Dáši se stejně jako loni pokusím zajistit ve stejném termínu hon se střílejícími myslivci, divokými prasaty a spoustou s tím související a trošku cynické srandy (tři běžci zaběhli do lesa, po minutě PRÁSK-PRÁSK-PRÁSK… ha ha ha). Myslivci si holky oblíbili, v okolních hospodách je loňský závod stále populární téma. Tak snad to klapne. Viz téma Sekjurity. 🙂

Cíl:
Cíl je v hospodě. Ne, fakt na vás nebudeme celý odpoledne čekat venku, ale pěkně v teple. I tak to pro nás bude dost náročné. 🙂 Jen jedna prosba: Pokud budete závodiví, rozdejte si to prosím na posledním kilometru, ne na posledních metrech. Očekáváme, že do hospody budete chodit po jednom, slušně pozdravíte, usmějete se do fotoaparátu a zacinkáte na cílový zvoneček, čímž bude mise splněna. Ne že tam vtrhnete bez pozdravu ve dvou a převrhnete někomu pivo!!! To je jasná diskvalifikace!!! 🙂

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/198265130810479

Členové T. J. Sokol Vlastibořice a absolventi Spartathlonu mají letos startovné zdarma! :)))

Štítky: